La Federació Catalana d’Escacs, més altres institucions i entitats, també col·laboran amb el Projecte Drac Artcai. Per als nens malalts hospitalitzats, el conte: Els Dracs també juguen a escacs

“LA IL·LUSIÓ TAMBÉ DONA VIDA”

El Drac Artcai quan visita als nens malalts hospitalitzats, també els fa arribar el món dels Escacs. Els regala el Conte Solidari d’Escacs “ELS DRACS TAMBÉ JUGUEN A ESCACS”, més un mini tauler d’escacs amb les seves peces i les instruccions de joc corresponent, perquè a poc a poc aprenguin a jugar, i les seves hores llargues d’hospitalització siguin més curtes i suportables. Tot això dins d’una motxilla personalitzada. És fer-los feliços !

Avui en dia també es pot jugar per Internet.

“Els Escacs, un magnífic entrenament mental per als teus fills” 

Ja que potencia en els nens multitud d’habilitats relacionades amb les matemàtiques, la lectura, la capacitat de concentració i la creativitat…

-Beneficis que comporta saber jugar a escacs-

Els escacs és un joc d’estratègia que requereix molta concentració. És important que els infants a partir dels quatre anys comencin a apropar-se a aquesta activitat ja que afavoreix la memoria, la concentració i la creatividat.

A més, és un joc que ajuda a la capacitat de síntesi i organització, esforç, de certa lògica matemàtica, control emocional, tolerancia a la frustració i capacitat per gestionar problemes. Gràcies al fet que els nens aprenen a acceptar les normes i regles, aprenen a acceptar un resultat, el que els ajuda a gestionar millor la frustració, ja que moltes vegades perdran, però d’altres guanyaran per haver jugat millor que el seu adversari i això els ajuda a reforçar la seva autoestima, el que els beneficia no només en l’àmbit educatiu, també en el personal. “Despertar la curiositat pels escacs en els nens és una tasca de tots”

– Us posem un exemple – NOTA DE PREMSA: Mostra de gran superació de Marién Bagüés. ENHORABONA !

 

FEDERACIÓ CATALANA D'ESCACS

Post Author: Jordi Marcer